Iasi  -  Berlin



Rezerva din timp biletul la avion pe ruta Iasi - Berelin si retur!
Biletele de avion pentru aceasta ruta sunt disponibile la preturi incepand de la* 29,99 €, iar zborurile vor fi operate din iunie 2017 in fiecare zi de marti, joi si duminica.

Stiati ca... Berlinul a fost capitala Germaniei intre 1871 si 1945, si a redevenit capitala acestei tari in 1990, odata cu reunificarea Germaniei si a aderarii fostei Republici Democrate Germane (sau RDG, in germana: DDR ) la Republica Federala Germania (sau RFG).
Intre 1945 si 1990, drept consecinta a celui de-al doilea razboi mondial si a impartirii sferelor de influenta in Europa, orasul Berlin a fost divizat in Berlinul de Vest si Berlinul de Est.
Reunificarea de facto a Berlinului s-a realizat prin presiunea oamenilor din ambele parti ale orasului, atat a celora din est cat si a celora din vest, in octombrie 1989, prin actiunile de demolare a mult-uratului zid al Berlinului.
Reunificarea Germaniei s-a desavarsit apoi si din punct de vedere legal, politic, administrativ, monetar si teritorial in diferite etape in decursul anului 1990.
Orasul Berlin este remarcat pentru numeroasele institutii culturale - are mai mult de cincizeci de teatre, o suta cincizeci si trei de muzee, patrusute douazeci de galerii de arta, trei Opere, Filarmonica, Gradini Zoologice, Gradina Botanica si numeroase parcuri - multe dintre acestea bucurandu-se de reputatie internationala.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu