Din Bucuresti sau Cluj spre Birmingham



Rezerva din timp biletul la avion pe ruta Bucuresti sau Cluj spre Birmingham si retur!
Biletele sunt deja disponibile la preturi incepand de la* 34,95 euro.
In ultimele secole, Birmingham a fost poreclit „atelierul lumii”, pentru ca aici se aflau numeroase fabrici si uzine care au creat Revolutia industriala ce a propulsat Marea Britanie in pozitia de cea mai mare putere economica, politica si militara a lumii.
Vremea a trecut, Marea Britanie a devenit o putere de mana a treia, iar fabricile cu care se mandrea Birminghamul s-au inchis aproape toate, porecla de „atelierul lumii” fiind preluată de Guangzhou.
Asa ca Birminghamul a trebuit sa se redefineasca, iar astazi este o destinatie culturala si de shopping, mai putin de afaceri.
Dar care ar fi cele mai importante lucruri de facut si de vazut in Birmingham?
1.Cadbury World. Poti vizita un muzeu al ciocolatei si al lui Cadbury, si mai ales, poti degusta celebra ciocolata.
2.Sareholl Mill. Este una dintre zecile de mori care puneau in miscare cu forta apei industria atelierului lumii. Pe aici si-a petrecut copilaria J.R.R. Tolkien, faimosul autor al „Stapanului Inelelor”.
3.Museum of Jewellery Quarter. In Birmingham nu s-au construit doar fieratanii brute, ci si bijuterii delicate. Unul dintre fostele ateliere de bijuterii a fost transformat in muzeu… Mai ales ca Birmingham inca produce bijuterii.
4.Birmingham Botanical Gardens - a fost deschisa in anul 1832 si creata de arhitectul J.C Loudon.
5.Villa Park. Ca si orasul, care a decazut dintr-o mare putere economica, echipa Birminghamului, Aston Villa, nu mai este ce a fost odata. Este unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din lume, fondat in 1874, a castigat de sapte ori campionatul si o data Cupa Campionilor Europeni, dominand fotbalul european in anii ’80, dar care, din pacate, anul acesta a retrogradat. Cu aceasta ocazie, uratul proprietar american al clubului a vandut Aston Villa unui om de afaceri chinez, sa speram ca va readuce Aston Villa in prima divizie. Dar si asa, in a doua divizie, este o placere sa asisti la un joc de fotbal in Marea Britanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu